Ben je op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon en vraag je je af of je het beste voor prepaid of een abonnement kunt kiezen? In dit artikel zullen we de verschillen tussen prepaid en sim only bespreken, evenals de voordelen van beide opties. Laten we beginnen!

Wat is prepaid en sim only?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te begrijpen wat prepaid en sim only precies inhouden.

Prepaid

Prepaid is een mobiele telefoondienst waarbij je vooraf betaalt voor belminuten, sms’jes en data. Je koopt een prepaid-simkaart en laadt deze op met een bepaald bedrag. Dit bedrag wordt vervolgens gebruikt om gebruik te maken van de diensten van je mobiele provider. Wanneer het opgeladen bedrag op is, moet je opnieuw tegoed kopen om verder te kunnen bellen, sms’en of internetten.

Sim only

Sim only is een andere mobiele telefoondienst waarbij je alleen een simkaart koopt zonder dat er een telefoon bij zit. Met sim only krijg je een maandelijks abonnement waarbij je een vast bedrag betaalt voor een bepaald aantal belminuten, sms’jes en data. In tegenstelling tot prepaid, hoef je geen tegoed op te laden en ontvang je elke maand een factuur voor je gebruik.

Prepaid voordelen VS sim only voordelen

Nu we weten wat prepaid en sim only inhouden, laten we eens kijken naar de voordelen van beide opties.

Prepaid voordelen

  • Flexibiliteit: Met prepaid heb je volledige controle over je uitgaven, omdat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Er zijn geen vaste maandelijkse kosten of contracten.
  • Geen kredietcheck: Bij prepaid is er geen kredietcheck nodig, omdat je vooraf betaalt. Dit maakt het een goede optie voor mensen met een slechte kredietscore.
  • Geen verrassingen: Omdat je vooraf betaalt, kom je niet voor verrassingen te staan aan het einde van de maand. Je hebt volledige controle over je budget.

Sim only voordelen

  • Lagere kosten: Sim only-abonnementen zijn over het algemeen goedkoper dan prepaid-opties, vooral als je regelmatig belt, sms’t of data gebruikt.
  • Meer diensten: Sim only-abonnementen bieden vaak meer diensten en voordelen, zoals gratis internationale gesprekken of extra databundels.
  • Gemak: Met sim only hoef je niet steeds tegoed op te laden. Je ontvangt maandelijks een factuur en hebt geen gedoe met het kopen van nieuwe tegoeden.

Verschillen tussen sim only en prepaid

Sim only en prepaid zijn beide mobiele telefoonabonnementen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In de onderstaande tabel worden deze verschillen duidelijk uiteengezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van een telefoonabonnement.

Sim OnlyPrepaid
Lager tarief per belminuut en MBHoger tarief per belminuut en MB
Achteraf betalenVooraf betalen
Geschikt voor veel gebruikGeschikt voor weinig gebruik
Maandelijkse kostenGeen kosten bij geen gebruik

Extra bijkomende kosten zoals buitenbundeltarieven

Bij het kiezen tussen sim only en prepaid is het belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden met betrekking tot buitenbundeltarieven. Bij een Sim only abonnement kunt je veel betalen als je buiten je bundel gaat. Daarentegen word je hier wel tijdig voor gewaarschuwd en kun je altijd je verbruik inzien. Bij prepaid kun je niet meer verbruiken dan je tegoed, en heb je dus ook geen buiten-de-bundel kosten. Sommige Sim only providers kunnen lagere hebben geen buiten de bundel kosten voor mobiele data doordat de internetsnelheid wordt verlaagd bij het overschrijden van de bundel. Bij prepaid abonnementen moet je echter rekening houden met een houdbaarheidsdatum en regelmatig opwaarderen om het vervallen van je tegoed te voorkomen.

Conclusie

Bij het kiezen tussen prepaid en een abonnement is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften, budget en persoonlijke voorkeuren. Als je flexibiliteit en controle over je uitgaven wilt, kan prepaid de beste keuze zijn. Als je echter lagere kosten en meer disten, is sim only wellicht de betere optie. Succes het maken van jouw keuze!